Waarom OASE?

Uit een recente peiling van seniorenorganisatie ANBO onder 4000 senioren blijkt dat senioren zich steeds meer online begeven om de dag zinvol in te vullen. Senioren worden steeds digitaal vaardiger, maar het huidige digitale welzijnsaanbod sluit onvoldoende aan op de wensen van de doelgroep. Het online aanbod is te weinig gericht op cognitieve uitdaging, of de digitale omgeving is teveel gericht op (jonge) professionals en ongeschikt voor de 60-plus doelgroep.

Daarom OASE

OASE is een toegankelijke leeromgeving waar senioren online van cognitief uitdagende activiteiten genieten en nieuwe gespreksstof opdoen. De thema’s worden middels verschillende leervormen aangeboden, zodat senioren kunnen leren en verbinden op de manier die bij hun past. 

OASE vormt een noodzakelijk tegengeluid in een maatschappij waarin senioren te weinig gewaardeerd worden om hun levenservaring, en het belang van mentale beweging structureel te weinig aandacht krijgt.

Wist u dat….

…er 2,6 miljoen 60-plussers in Nederland zijn

…het aantal 60 plussers stijgt

…dagelijkse uitdaging van je brein cognitieve achteruitgang remt

…het aantal mantelzorgers daalt terwijl de vraag toeneemt

…94,8% van de senioren tussen de 65-75 jaar thuis internet heeft

Doelgroep

Alle leermodules zijn speciaal ontwikkeld of geselecteerd voor 60-plussers. Er wordt doorlopend onderzocht wat de wensen en behoeften zijn van de doelgroep, zodat het onderwijsaanbod hierop aansluit. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan heeft sinds 2014 ervaring met het ontwikkelen van uitdagend en toegankelijk onderwijs voor senioren, deze expertise wordt nu ook vertaald naar een het digitale aanbod op OASE van Kennis.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan 

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) organiseert sinds 2014 interactieve colleges door het hele land. Senioren met of zonder dementie worden uitgedaagd door studenten tijdens afwisselende collegereeksen. Het aanbod is zeer divers, van strafrecht tot de Griekse oudheid en van geschiedenis tot kunstmatige intelligentie. 

Visie OGJG

OGJG droomt van een maatschappij waar een leven lang leren de norm is; persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.

Missie OGJG

Positieve pijlers voor een betekenisvol leven mogen niet opeens wegvallen als men volgens de maatschappij een hoge leeftijd heeft bereikt. OGJG verbindt generaties door middel van kennisoverdracht, actualiteiten en verdieping en geeft inhoud aan maatschappelijke thema’s als ‘een leven lang leren’ en ‘voorkomen van eenzaamheid’. Hierdoor draagt OGJG op korte en op lange termijn bij aan het (cognitieve) welzijn van zowel oudere als jonge mensen. OGJG is pionier op het gebied van intergenerationele, interactieve en cognitief uitdagende activiteiten.

Samenwerking OGJG & SkillsTown

SkillsTown is dé expert op het gebied van online leren en de technische partner van OGJG om OASE van Kennis mogelijk te maken. OGJG en SkillsTown zijn de samenwerking aangegaan vanuit de gezamenlijke ambitie om alle leergierige senioren in Nederland te bereiken.

Probeer OASE 14 dagen gratis
Logo Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan