OASE van Kennis is een initiatief van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, opgestart om 60-plussers te blijven voorzien van cognitieve uitdaging. Inmiddels bestaat het OASE team uit zeven personen. Maak kennis met het team!

OASE oprichter Enny van Arkel

Enny van Arkel
Directeur-Bestuurder

'Het verbinden met en van mensen vind ik het mooiste wat er is.'

Enny begon na haar Master Pedagogische Wetenschappen haar carrière in de verpleeghuiszorg. In 2014 richt zij samen met goede vriendin en tevens collega Ilse Nieuwland de succesvolle stichting Oud Geleerd Jong Gedaan op. Enny woont samen met haar man en dochter in Amsterdam. Ze houdt van reizen, is in de sportschool te vinden voor bodypump of kickboksen en droomt van een huis in de natuur.

OASE oprichter Ilse Nieuwland

Ilse Nieuwland
Directeur-Bestuurder

'Ik geloof dat er altijd en overal ruimte is voor groei en persoonlijke ontwikkeling.'

Ilse startte na haar Master Training & Development op een psychogeriatrische afdeling in een verpleeghuis en gaf aansluitend trainingen aan zorgprofessionals. In 2014 richt zij samen met goede vriendin en tevens collega Enny van Arkel de succesvolle stichting Oud Geleerd Jong Gedaan op. Ilse woont met haar man en zoon in Amstelveen. In haar vrije tijd is ze veel te vinden in de natuur, in binnen – en buitenland. Ze wordt gelukkig van goede gesprekken met vrienden, lekker eten en portrettekenen.

OASE teamlid - Lisette de Groot

Lisette de Groot
Operationeel Manager

'Ik geloof dat nieuwsgierigheid en verwondering niet verdwijnen als we ouder worden.'

Lisette studeerde Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), en deed vervolgens de master Cultuur, Organisatie en Management aan de de Vrije Universiteit. Ze is operationeel manager bij Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan én bij OASE van Kennis. Lisette brengt zelf ‘een leven lang leren’ in praktijk: ze ronde onlangs nog een interdisciplinair vak aan de UvA af. 

OASE projectcoördinator - Lisette Brouns

Lisette Brouns
Projectcoördinator

'Nooit stoppen met leren, daar sta ik voor en dat doen wij ook bij OGJG elke dag weer!'

Lisette studeerde sociale wetenschappen en specialiseerde tijdens haar master richting sociaal beleid en publieke gezondheid. Daarnaast ging zij aan de slag als coach en trainer op de universiteit. Sinds 2019 is zij verbonden aan stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en sinds het voorjaar van 2021 zet zij zich als projectleider met veel plezier in voor OASE van Kennis.

Marketing en communicatiemedewerker Eva Berends

Eva Berends
Marketing- en communicatiemedewerker

'Ik wil ook mijn hele leven blijven leren'.

Eva studeerde culturele diversiteit aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens haar stage in Brussel kwam ze erachter dat haar echte passie bij marketing en communicatie ligt. Ook was ze altijd al bezig met onderwijs en gaf ze bijles. Na haar studie begon Eva een eigen onderneming op het gebied van duurzaamheid. Hier ontwikkelde ze haar marketing en communicatie vaardigheden verder. Sinds juni 2021 werkt Eva bij OASE van kennis. 

OASE teamlid - Myonne Smid

Myonne Smid
Projectmedewerker

'Een leven lang kennis en ervaringen delen: OASE toont dat senioren ook online kunnen blijven leren.'

Myonne studeerde af in de richting van gezondheidswetenschappen. Daarna organiseerde ze met haar eigen bedrijf evenementen om jong en oud te verbinden. Het contact met de doelgroep senioren beviel zo goed dat ze voor Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan is gaan werken als regiocoördinator Noord-Holland en projectmedewerker OASE van Kennis. Myonne is opgegroeid in Friesland maar woont nu al ruim 10 jaar in Amsterdam. Ze voelt zich inmiddels meer Amsterdammer dan Fries.

Olivier van Donk

Olivier van Donk
Projectmedewerker

'Leergierigheid is een van de mooiste eigenschappen van de mens; dat moet je blijven prikkelen!'

Olivier studeerde humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Tijdens zijn studie was hij al veel bezig met het ontwikkelen van onderwijs en haalde hij ook zijn eerstegraads lesbevoegdheid. Na een tijdje als docent gewerkt te hebben, werkt hij sinds mei 2021 met veel plezier voor OASE van Kennis. Olivier vindt het leuk en doet er alles aan om te zorgen dat OASE een plek is waar mensen telkens weer geïnspireerd raken.

Onze makers 

Zonder onze studenten en young professionals zouden we nergens zijn. Met veel passie ontwikkelt een bevlogen, jonge club vrijwilligers samen met ons de content voor OASE. En daar zijn we super trots op!

Ook helpen?

Of je nu student, professional of gepensioneerd bent – zolang jij je kennis en enthousiasme over een passie, studie of vakgebied wil delen ben je van harte welkom. Voor 2,6 miljoen senioren is OASE van Kennis mogelijk de oplossing voor thema’s als eenzaamheid en dreigende cognitieve achteruitgang. Jij kunt hierin een rol spelen. We gaan graag met je in gesprek.

Neem contact op