Leermodules & onderwerpen 

Geniet op OASE van meer dan 100 verschillende leermodules! 

Op de online leeromgeving wordt u op verschillende manieren uitgedaagd en aangezet tot leren. Ervaar een rondleiding, begrijp een ingewikkeld begrip beter, kijk een college en oefen gelijk met uw opgedane kennis. 

Daarnaast zijn er verschillende leerlijnen te vinden op OASE. Een leerlijn brengt verdieping door het volgen van verschillende leermodules rond hetzelfde thema. 

Ervaren

leermodules toegelicht

Onderzoek de vraag of vroeger alles beter was, ga op een muzikale reis door de oudste muziek van de westerse wereld of kom tot rust met een meditatieoefening.  Deze onderwerpen vindt u terug in de E-learnings en bewegingsvideo’s. Dit zijn interactieve modules, waarbij informatie, video’s en opdrachten elkaar afwisselen. 

Wat gebeurt er in onze hersenen als we slapen? Hoe zat het ook alweer met de Molukse treinkapingen? En is de schijf van vijf vandaag de dag nog wel relevant? Ga lekker achterover zitten en laat u in 30 minuten bijpraten door bevlogen studenten.

Hoe werken hormonen in ons lichaam, wat staat er precies in het klimaatakkoord en waar komt de uitspraak ‘ten voeten uit’ vandaan? Bekijk een uitlegvideo en kom erachter! In uitlegvideo’s worden begrippen en concepten behandeld die we regelmatig tegenkomen in het dagelijks leven, maar waarvan we vaak niet precies weten wat het inhoudt.  

Bevlogen gidsen geven u in video’s van 5 tot 20 minuten een uniek kijkje op verschillende inspirerende locaties. Zo vertelt Minouche u alles over ‘de bedreigde zwaan’, in een verlaten Rijksmuseum en gaat Tyas in het van Gogh Museum in op één van de grootste mysteries uit de Nederlandse kunstgeschiedenis: het oor van van Gogh. 

Studentdocent in het museum

Speciaal voor 60-plussers

Bij OASE van kennis wordt doorlopend onderzocht wat de wensen en leerbehoeften van 60-plussers zijn, zodat ons onderwijsaanbod daar naadloos op aansluit. Heeft u suggesties of een onderwerp dat u nog mist? Laat het  ons weten! Samen gaan we voor een maatschappij waarin een leven lang leren centraal staat.

Contact ons
Een figuur van een studentdocent

Onze makers 

Onze content wordt ontwikkeld in samenwerking met de studenten en young professionals van nu. Zo delen gepassioneerde jonge makers de meest actuele kennis. 

Wil jij ons helpen met het ontwikkelen van nieuwe content of heb je een goed idee? Laat het ons weten! 

Meer informatie

Populaire thema’s en modules

Gedrag & Maatschappij

Vrouw kijkt omhoog en reikt naar een uitgestoken hand - Thema psychologie op OASE van Kennis

Waarom doen wij zoals wij doen? Hoe zit onze samenleving in elkaar? Van rechten tot sociologie, van communicatie tot psychologie. U vindt het allemaal onder ‘Gedrag & Maatschappij’.

Kunst & Cultuur

Stillevendetail bloemen, thema Kunst op OASE van Kennis

 Alles wat de mens maakt en verbindt. Films, boeken, literatuur en schilderkunst. 

Geschiedenis

Student geeft college, op OASE van Kennis

Het verleden blijft leven, omdat we er telkens met andere ogen naar kijken. Op OASE kijken we terug naar verschillende, historisch interessante periodes.

Vitaliteit & Gezondheid

Vrouw maakt spierballen, thema Persoonlijke Ontwikkeling op OASE van Kennis

Is de Schijf van Vijf nog altijd relevant? Hoe past u het begrip positieve psychologie toe? Wat is uw ideale pensioendatum en hoe werkt precies de kwaliteitenkwadrant? Ga aan de slag met uw persoonlijke ontwikkeling en leer meer over zowel mentale als fysieke gezondheid.

WORD LID VAN OASE

Natuur & Milieu

Getekend: handen schudden, thema Natuur & Gezondheid, op OASE van Kennis

Hoe zit de Aarde in elkaar? Hoe zit het met klimaatverandering? Bij Natuur & Milieu kijken we naar de aarde en alles wat daarmee gebeurt.

Een van onze colleges

In dit college gaat studentdocent Jip in op de geschiedenis van de straatfotografie.  Wat maakt straatfotografie zo bijzonder? Hoe heeft het zich ontwikkeld en wat hebben we er aan? Jip legt het u allemaal uit in dit college. 

Nieuwsgierig naar meer? Word dan nu lid en probeer OASE van Kennis 14 dagen gratis.